ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ

Ομαλή και
άμεση οδήγηση

Τα ηλεκτρικά οχήματα παρέχουν 100% ροπή, που σημαίνει ομαλή, ισχυρή επιτάχυνση κάθε φορά, χωρίς κραδασμούς στον κινητήρα και σχεδόν πλήρη σιωπή.

Ελάχιστη συντήρηση,
χαμηλό κόστος λειτουργίας

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πολύ λιγότερα κινούμενα μέρη, γεγονός που προφανώς μειώνει το κόστος συντήρησής τους. Ακόμη και η φθορά στα φρένα μειώνεται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τον κινητήρα για να επιβραδύνουν, γεγονός που επίσης επαναφορτίζει την μπαταρία, τροφοδοτώντας την ισχύ πίσω σ’ αυτή.

Μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Μπορείτε να πείτε αντίο στις εκπομπές ρύπων και να απολαύσετε οδήγηση χωρίς ενοχές, γνωρίζοντας ότι έχετε συμμετάσχει στην ηλεκτρική επανάσταση!

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΟΥ EV ΣΑΣ

Φροντίστε το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας σας

Τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα δεν θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση της μπαταρίας υπό κανονική καθημερινή χρήση. Μια απλή συμβουλή για να διατηρήσετε τη μπαταρία σας, είναι να αποφύγετε να αφήσετε τη φόρτιση να πέσει κάτω από το 10%. Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε να διατηρείτε τη φόρτιση της μπαταρίας σας στο 100% για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το 10-90% είναι το πιο υγιές εύρος φόρτισης για το EV σας.

Προγραμματίστε
τα ταξίδια σας

Η μπαταρία του ηλεκτρικού σας οχήματος επαρκεί πλήρως για τις καθημερινές σας μετακινήσεις. Όταν πηγαίνετε σε μεγάλα ταξίδια, φροντίστε απλώς να το αφήσετε να κάνει ένα διάλειμμα και να φορτιστεί ενώ τεντώνετε τα πόδια σας ή κάνετε μια στάση για φαγητό.

Βελτιώστε
την οδήγησή σας

Οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με μία μόνο φόρτιση. Η ταχύτητα, η συμπεριφορά επιτάχυνσης και πέδησης, οι συνθήκες του δρόμου, ο αριθμός των επιβατών και η ποσότητα των αποσκευών, η πίεση των ελαστικών και ακόμη και η θερμοκρασία του αέρα παίζουν ρόλο στην αυτονομία και τη διάρκεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Εξαιρετικά υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες

Ενώ ΔΕΝ φορτίζεται - Όταν σταθμεύετε το ηλεκτρικό σας όχημα, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του στις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και το άμεσο ηλιακό φως. Σταθμεύετε το ηλεκτρικό σας όχημα σε στεγασμένους ή σκιερούς χώρους στάθμευσης.
Κατα την φόρτιση – Προσπαθήστε να αποφύγετε τη φόρτιση του EV σας σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα καλύτερα να φορτίζετε το ηλεκτρικό σας όχημα σε εσωτερικούς χώρους.

Γρήγορη φόρτιση με φορτιστές DC

Αυτό είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και αμφιλεγόμενα σημεία για τις μπαταρίες EV. Σας συνιστούμε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας με φορτιστή AC όσο το δυνατόν περισσότερο, αντί να χρησιμοποιείτε συνεχώς φορτιστή DC. Οι φορτιστές DC έχουν σχεδιαστεί για όταν ο χρήστης θα πρέπει να περιμένει να φορτιστεί η μπαταρία, και παρόλο που ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι ελάχιστη, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φορτιστές DC όταν είναι απαραίτητο και όχι για κάθε περίοδο φόρτισης!